Skip to content

Tailor it and custom made

Kleding Op Maat! De Britten hebben er de fraaie naam ‘Made To Measure’ aan gegeven. Wij houden het op “Custom Made” Dit is niet meer weg te denken in onze winkel. Want wij zien dit als de hoogste graad van kleding die wij onze klanten kunnen bieden. Gedeeltelijk door een kleermaker met de hand op maat gemaakt. Wij zijn daar trots op; de oudste ambachtsvorm binnen de kledingbranche.

In vroeger tijden is men een tijd bezig om een maatpak eerst op te meten en vervolgens te laten maken. Tegenwoordig gaat het eenvoudiger en vooral: sneller. Wij leveren maatkleding of custom made binnen 30 dagen en als er spoed bij komt kijken, zelfs nog eerder. Het meten kan al binnen 10 minuten, maar wij nemen liever wat meer tijd voor jou.  

In onze ateliers laten wij pakken, colberts, broeken, vesten en shirts volledig gepersonaliseerd op maat maken. Onze ateliers werken alleen met bekende stoffenhuizen als: Vitale Barberis, Loro Piana, Reda, Guabello, Dormeuil, Ariston, Holland & Sherry, etc.

“De gedachtegang achter maatwerk is de verfijning van de maakwijze gecombineerd met het silhouet, waardoor de personaliteit van de klant benadrukt wordt”

Kleding op maat! ‘Made To Measure’ of ‘Custom Made’

Herenkleding op maat bij OJK

De start is het uitzoeken van de juiste stoffen. Wat vind je mooi? Klopt die stofkeuze bij de pasvorm die je graag wilt? Wij adviseren je. Dan wordt de maat genomen. Er wordt kritisch naar houding, lengtes,  breedtes en eventuele andere schoonheden en/of imperfecties gekeken. Het resultaat moet het perfecte silhouet en de juiste uitstraling geven. Een individuele uitstraling. Met ruimte voor persoonlijke details, samengesteld vanuit jouw wensen en aangevuld met ons advies. Wil je een gevoerd of ongevoerd colbert? Stiksels in een bepaalde kleur? Smalle of juist brede revers? Een ticketpocket? Kussende knopen, initialen of een trouwdatum…

Alles is mogelijk en volledig te personaliseren. De vergaarde informatie met de uitgekozen stoffen gaan vervolgens richting onze ateliers waar jouw patroon uit de stof wordt gesneden en afgewerkt wordt met jouw persoonlijke keuzes. Meerdere kwaliteitschecks garanderen het succes en meer dan tevreden klanten.

Het maatpak 

Zodra wij de bestelling binnen hebben nemen wij contact met je op voor het passen. Waar nodig voegen   wij nog wat kleine aanpassingen toe want het moet goed zitten tot in de kleinste details.

Wij zien je graag weer terug, dus bewaren wij jouw maatprofielgegevens en persoonlijke wensen zorgvuldig in ons bestand. Herhaalbestellingen kunnen zo snel gerealiseerd worden. 

Traveling tailor 

Heb je geen tijd om de maten en persoonlijke keuzes te nemen in de winkel? Dan komen wij graag bij jou op kantoor, thuis of op een andere locatie. Maak hiervoor een afspraak.  

De luxe van een perfect passend overhemd

Je bent op zoek naar een bijzonder ontwerp of je hebt binnenkort een speciale gelegenheid. Maar het kan ook zijn dat je een moeilijke maat hebt of gewoon een liefhebber bent van mooie stoffen en je wilt iets speciaals. Je zoekt het perfecte shirt. Wij hebben de oplossing: ‘Een gepersonaliseerd shirt op maat!’

Ontwerp & Kwaliteit

Samen kiezen wij de stof voor het maatshirt. Na deze keuze gaan we het shirt personaliseren met fraaie details zoals knopen, type kraag, manchet en eventuele andere spannende details. Een leuke optie is ‘Mapina Napolitana’; dit is een met de hand ingebrachte mouwinzet waardoor er een ambachtelijke schouderkop ontstaat.

Wij bieden maatshirts in duurzame stoffen van de bekende stoffenhuizen Albini, Thomas Mason,  David&Henderson, Canclini. Hiermee laten we zien dat we voor tijdloze kwaliteit gaan.  Maatshirts in een perfecte pasvorm die feilloos aansluiten bij jouw wensen en/of gelegenheid. Met een ruim stoffenassortiment van meer dan 500 stofkeuzes biedt dit mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Een shirt op maat is verkrijgbaar vanaf € 149,95

Pasvorm

De pasvorm bepalen we samen. In eerste instantie kijken we naar jou, wat vind je belangrijk aan een pasvorm van een shirt? En hoe moet het er uitzien? Allemaal vragen die we samen doorlopen. Je past een shirt als referentiekader en wordt opgemeten met een meetlint. De voorkeur die je aangeeft als pasvorm wordt doorgevoerd en het shirt wordt aangepast aan jouw maat en houding zodat het juiste silhouet ontstaat. Het resultaat is een passend shirt zonder overtollige stof wat zich uit in plooivorm.

Anything can look good if it's well tailored

Roger Moore

Wanneer is het klaar?

Elk shirt wordt vervaardigd met liefde voor het vak en oog voor detail. Na drie tot vier weken is het shirt klaar. Wij maken een pasafspraak en bekijken samen of het aan alle verwachtingen voldoet. Waar nodig doen wij nog wat kleine aanpassingen.

De gegevens slaan wij op in uw persoonlijke profiel, waardoor herhaalbestellingen snel uitgevoerd kunnen worden. Veel klanten maken hier gebruik van. 

MAZZARELLI Handmade Shirts.

Wil je een volledig handgemaakt maatshirt? Dat kan. Wij werken samen met de Italiaanse shirtmaker ‘Mazzarelli’. Een schitterend bedrijf, gevestigd in het zuiden van Italië in de provincie Puglia, waar vakmanschap hoogtij viert. Naast hun ready-to-wear collectie kun je bij hen -via onze winkel- ook terecht voor een shirt op maat van de beroemde kleermaker Mr. Mazzarelli. Deze man is zijn hele leven kleermaker en maakt op authentieke wijze -volledig met de hand- de mooiste shirts op maat.

Trouwkostuums op maat

Wil je graag de best geklede en meest stijlvolle man van de dag zijn? Dat kun je met ons bereiken. Wij adviseren je bij de keuze voor hét pak of dé combinatie op een van de mooiste dagen uit je leven. Wij helpen je bij het samenstellen van je trouwpak of een combinatie. Dit kan met de collectie uit de winkel of we laten het speciaal op maat maken binnen ons maatkleding-custom made programma waar je een ruime keuze hebt uit de meest luxe stoffen. Er is een speciaal stoffenaanbod voor feestkleding. Maar wij moeten wel toegeven  dat wij nogal eens afwijken van dit speciale aanbod en onze eigen stijladviezen hanteren.

Afspraak maken voor jouw trouwoutfit?

Voor de juiste trouwoutfit raden wij je aan om een afspraak te maken. Samen met familie, vrienden of getuigen heb je niet alleen een fantastische ochtend of middag, maar zorgen wij voor het juiste advies en een onvergetelijk gevolg daarop. De eerste foto’s voor het trouwalbum worden tenslotte tijdens deze afspraak gemaakt.

Gelegenheidskleding

De smoking. In zwart of navy met een wit shirt, een zelf geknoopte strik, mooie manchetknopen, zwarte sokken en lakledere schoenen. Het codewoord is black-tie! Dat maakt van de man een gentlemen… ga voor een ‘James Bond look’ en word de ster van de avond. Onze smoking is geschikt voor feestdagen, gala’s en alle andere gelegenheden waar een black-tie thema dresscode geldt.

En ook hiervoor geldt, maak een afspraak voor de juiste adviezen. Wij zorgen voor de perfecte uitstraling op het gala. Jij staat straks in het middelpunt!

    Winkelmand
    Je hebt geen productenVerder winkelen