Xacus

Categorieën
Kleur
Maat
Merk
Toon meer +
Mouwlengte
Seizoen
Materiaal
Pasvorm
Dessin
Prijs
139200

Xacus overhemden voor mannen

Xacus is opgericht in 1956 vlak bij de plaats Vicenza. De oprichter Alberto Xoccato was een echte visionair en lid van één van de oudste families van Veneto. Inmiddels kent het merk een trouwe aanhang productie van liefhebbers van Italiaanse herenkleding met originele kleermakerskenmerken.

De anatomie van het Xacus shirt

Een Xacus shirt bestaat uit 28 onderdelen die samen worden gevoegd met 150 meter garen. In het shirt zie je diverse details die gebruikt werden door de kleermakers van vroeger. Op de schouders wordt originele “impuntura” steek gebruikt dit een een belangrijk kenmerk van de handgemaakte overhemden. De overige stiknaden worden machinaal gestikt onder de juiste draadspanning, een kunst die alleen de beste coupeuses beheersen. Hoe fijner het stiksel hoe mooier het shirt oogt en met 7 steken per centimeter heeft het shirt een zeer fijnenstiknaad. Andere details waarmee de Xacus overhemden zich onderscheiden zijn de knopen (in totaal 11 stuks) en de knoopsgaten.

Alleen topmaterialen

De gebruikte materialen zijn een belangrijke voorwaarde voor een kwalitatief heren shirt. Xacus gebruikt alleen de doeken van de beste Italiaanse wevers. Door een speciale wasmethodes krijgen de doeken een nog rijkere uitstraling. Behalve katoen zien we ook veel shirt in linnen, wol en rib.

Xacus travel shirt

Een klasse apart is het travel shirt. Dit overhemd hoeft niet gestreken te worden. Tijdens het dragen gebruikt het shirt de temperatuur en de vochtigheid van het lichaam om de katoenvezels in de oorspronkelijke positie te brengen hierdoor is het shirt altijd kreukvrij. De travel shirts worden gemaakt van hoogwaardige 2ply katoen dat zacht aanvoelt en goed ademt.